Slični sadržaji

2 Comments

 1. 1

  Miodrag

  Mislim da se Džim Morison pogubio u vlastitom traženju ličnosti. Prosto, gutao je vreme, želeo je sve, sad i odmah, da bi na kraju sagoreo u tom traženju pravde, ljubavi, progresa i mira. Samo je na trenutak zaljuljao stubove zapadnog establišmenta, ali to nije bio zemljotres kakav je on želeo. Posle više nije imao ni kuda da ode…Izabrao je sam svoj put, da li je u pravu bio, procenite sami. Svakako jedan od najboljih Američkih pesnika.
  Što se samog teksta tiče, odličan kao i uvek.
  Živeli.

  1. 1.1

   Dragan Uzelac

   Hvala Miodraže :-)

   Poenta je u samom pokušaju, barem što se mene tiče. Ima jedna sjajna replika iz filma na sličnu temu – ‚‚Let iznad kukavičjeg gnezda“, u kojoj Džek Nikolson, glumeći buntovnika sličnog Morisonu, pojedinca suprotstavljenog sistemu u jednom momentu kaže inertnoj masi posmatrača (parafraziram): ,,Možda nisam uspeo, ali bar sam pokušao“.

   Svet u kojem danas živimo letargično je, mrtvo more bez bilo kakvog pokušaja promene, bunta, a kamoli pojedinaca kakvi su bili Morison i mnogi momci te nezaboravne dekade. Niko nije dovoljno jak, barem kao pojedinac, da bilo šta suštinski promeni, ali … postoji energija, poruka i duh bunta koji putuju kroz vreme… Nekoliko malih talasa mogu u jednom momentu izazvati cunami promena. Bojim se da je danas kasno, ali nada nikad ne umire. Kao ni ideje pesnika poput Morisona.

Komentari su isključeni.

Rockomotiva webzine | © 2015 - 2022 | Sva prava su zadržana