Slični sadržaji

One Comment

 1. 1

  Miodrag

  Više nego pristojan tekst o jednoj grupi koja je ovekovečila muziku prošlog stoleća. Bend koji nije lak za slušanje, vrhunski muzičari koji su mnogo toga rekli na ovaj ili onaj način, ali sve što su radili ostalo je upamćeno, od zvuka, preko dizajna albuma, do poruka koji su nosili kroz svoje tekstove.

  Da, obični ljudi koji su odisali perfekcionizmom u oblasti u kojoj su stvarali. Možete ih voleti ili ne, slušati ili bežati od njihovog zvuka, ali morate priznati da su muzički izuzetno pismeni, da su konceptualno mnogo popularnije bendove nadmašili, a da su u vreme svog postojanja utkali svoju muziku u jedan hronološko istorijski aspekt očuvanja pravog zrelog roka, te da su zbog svega toga i danas rado slušani.

  „Tamna strana meseca“ je moj omiljeni njihov album, ne zato što je prodat u 50 miliona primeraka za sve ove godine izdavanja, već zbog toga što je pitak i možda njihov najlakše slušljiv album, a opet, nekako, doveden do savršenstva zvuka, u neku ruku lagan, a opet moćan, snažan, odskače u svakom pogledu.

  Svaka čast za tekst i način pisanja.

  Miodrag.

Komentari su isključeni.

Rockomotiva webzine | © 2015 - 2022 | Sva prava su zadržana